March 9, 2017

O nama

Z.R. IRC SERVIS RAČUNARA je firma sa dugogodišnjim iskustvom koja se bavi pružanjem usluga servisiranja i održavanja računara i laptopa. U poslovnim prostorijama na adresi 25.novembar 139 u Živinicama naš tim servisera vrši sve hardverske popravke kompjutera i laptopa, popravke monitora i popravke laptop punjača. Pored usluge servisa računara imamo i dosta novih i polovnih dijelova za računare i laptope. Mogućnost poručivanja specifičnih dijelova preko interneta bez provizije. Nudimo besplatnu telefonsku pomoć i savjete 061/728-391. Potrudićemo se da kvar objasnimo preko telefona, ali za sigurnu dijagnostiku i cijenu kvara morate donijeti uređaj kod nas u servis.

Svakom računaru ili laptopu naš servis računara posvećuje maksimalnu pažnju, svaki problem rješavamo strpljivo i kvalitetno, ali opet se trudimo da ispoštujemo rokove. Uvijek ćemo uz jednu popravku obratiti pažnju i na druge moguće probleme, očistićemo Vam računar ili laptop od prašine, testirati memoriju i hard disk. Npr. ukoliko ste na vašem laptopu pokidali DC konektor napajanja, i potrebno je da se on ili popravi ili zamijeni, cijeli laptop mora da se otvara. Uz taj posao naš servis računara će Vam kompletno očistiti laptop od prašine, staviti novu termalnu pastu, očistiti kućište računara ili laptopa, pregledati sistem, očistiti ga, skenirati na viruse.

Svaki na vrijeme otkriven problem se brzo i lako rješava

Naš servis računara se trudi da sve popravke rješavamo u istom danu, ili za naredni dan ako je to klijentu prihvatljivo. Nisu svi kvarovi isti, pa tako i rok popravke nikada nije isti. Sitnije softverske kvarove, zamjene lako dostupnih dijelova rješavamo u istom danu.

Ukoliko je kvar veći i zahtijeva dužu analizu, uređaj ostaje u servisu više dana, i obično tada mora više dana da se testira. Često zbog visine cijene novog dijela za zamjenu, prinuđeni smo da potražimo polovan dio. Što opet zahtijeva određeno vrijeme. Najteži kvarovi i najduži su kvarovi matične ploče laptopa, koji mogu da potraju više od sedam dana.

Za firme nudimo redovno, mjesečno održavanje računara po vrlo povoljnoj cijeni, tako da računari uvek budu u funkciji, podaci 100% bezbijedni, a posao bez zastoja.